Introduktion

Opsætning af Gottwald AK 850

Mit navn er Anders Gaasedal og jeg er født den 4. maj 1980 i en lille by i det nordvestlige Sjælland.
Jeg er i øjeblikket igang med at uddanne mig til Civilingeniør på Danmarks Tekniske Universitet (DTU) i Lyngby.
Siden jeg var ganske lille har jeg altid brugt meget tid (og næsten alle mine lommepenge) på LEGO. Interessen har fuldt mig op igennem årene, og på et tidspunkt er det ikke så velset at man leger mere, så der måtte jeg omdefinere min leg med LEGO til at være en hobby.
Min interesse startede med at jeg byggede LEGO Duplo, snart blev det dog det lidt mere avancerede LEGO BY, der havde interessen. Samlingen nåede at indeholde både politi-, brand- og tankstation, lufthavn og hvad der ellers bør findes i en rigtig storby.
Juleaften 1986 havde jeg i månedsvis gået og glædet mig til, da jeg ønskede mig en mobilkran i LEGO, sæt 6361. Dagen oprindte og jeg fik min kran, men min far mente dog at vi ikke skulle åbne pakken, og på mærkværdig vis fik han overtalt mig til at sættet skulle byttes til et Technic sæt 8035. Denne bytning har jeg mange gange takket min far for, da der pludselig åbnede sig en helt ny verden inden for LEGO. Jeg har sikkert arvet min interesse for teknik fra min far, og Technic LEGO gav store muligheder for at eksperimentere.
Beholdningen af LEGO blev hurtigt udvidet, men nu kun med Technic sæt, og det interessante ved konstruktionerne var nu ikke kun at få dem til at ligne forbillederne, men også at de skulle have de samme funktioner.

Min LEGO samling

Igennem årene har min LEGO samling vokset sig større og større, igennem mine små år, gik alle lommepengene til nye sæt, man kan aldrig få nok dele, man mangler altid flere af de dele man har, og der kommer hele tiden nye klodser på markedet, som man ikke anede eksisterede og ikke kan forstå at man har kunnet leve uden. Des flere sæt man får samlet des større bliver mulighederne for at kombinere dem, og bygge store konstruktioner med komplekse funktioner. De sidste år har jeg ikke udviddet min samling så meget, blot et enkelt sæt i ny og næ når der er et godt tilbud jeg er faldet over. Men samlingen er også af en sådan størrelse at jeg kan bygge det meste som min fantasi inspirerer mig med. Det jeg oftest har bygget er kraner, og derfor har jeg valgt at lave denne hjemmeside hvor jeg kan fortælle lidt om mine oplevelser med LEGO, og forhåbentlig inspirere andre til at kreere nye konstruktioner.
Er du også interesseret i LEGO?, bygger du også køretøjer, kraner eller andet spændende LEGO, så er du altid velkommen til at kontakte mig, og vi kan udveksle ideer, erfaringer, billeder m.m.

En rimelig opdateret version af min nuværende LEGO beholdning kan ses her.